Vijesti iz Alohe

ALOHA Nacionalno natjecanje

ALOHA Mentalna aritmetika puno je više od samog abakusa, ali nam je abakus ipak glavna sprava za treniranje mozga. Zato svake godine organiziramo državno natjecanje u mentalnoj aritmetici, a ono se provodi u svim ALOHA centrima u Hrvatskoj. Dvije najvažnije stvari kod rješavanja zadataka su točnost i brzina – evo kako ih provjeravamo.

Kako natjecanje funkcionira

Svim polaznicima unaprijed najavimo kada će se natjecanje održati, a oni kreću s vježbama na satu i kod kuće. Iako sudjelovanje nije obavezno, potičemo svu djecu da sudjeluju i daju sve od sebe.

Natjecanje se održava unutar jednog tjedna u cijeloj Hrvatskoj, a traje samo 5 minuta i spada u okvir regularne nastave. Kad polaznici dođu na sat po standardnom rasporedu, ALOHA trener im podijeli list papira sa 70 zadataka. Naši mali natjecatelji zatim imaju 5 minuta da riješe što više zadataka u svojoj kategoriji, tj. u prethodno završenom stupnju. Nakon 5 minuta, ALOHA treneri skupljaju šifrirane listove s odgovorima i šalju ih na ispravljanje. Polaznici koji riješe najviše točnih zadataka u 5 minuta su pobjednici u svojoj kategoriji, a imamo nagrade i za drugo i treće mjesto. Zlatne, srebrne i brončane natjecatelje pozivamo na dodjelu pehara i medalji, a organiziramo i proslavu s raznim aktivnostima, slasticama i poklonima.

Pobjednici svih kategorija zatim se natječu međusobno. Polaznik koji ostvari najbolji rezultat osvaja plasman na ALOHA međunarodno natjecanje!

Dodjela nagrada

Svake godine organiziramo dodjelu nagrada u Samoboru. Trudimo se da djeca pamte taj događaj i da budu ponosna na svoj uspjeh, zato dajemo sve od sebe da bi im pružili što više zabavnog sadržaja. Pogledajte kako je to izgledalo prošle godine:

Podjela pehara i medalja

Kada djecu i roditelje pozivamo na proslavu, točno osvojeno mjesto ostaje tajna. Zatim slijedi veliko iznenađenje.

Uz dodjelu nagrada pripremili smo i puno sadržaja kako bi djeci i roditeljima bilo što zabavnije.

Mozgalice

Prije same dodjele smo podijelili razne “mozgalice”, male kutije u kojima su bile igre,

Predstava

Nakon dodjele pehara i medalja imali smo predstavu o godišnjim dobima i životinjskom svijetu za najmlađe.

Mađioničar

Da bi stvari bile još zanimljivije, pozvali smo našeg mađioničara koji nas je upoznao sa svijetom magije i magičnih trikova.

Klaun i majstor balona

Kakva bi to zabava bila bez šešira, mačeva i životinja od balona 🙂

Face Painting

Naša face painterica potrudila se da ispuni želje najmlađih i nacrta im njihove najdraže stvari.

Slatkiši 🙂

Da nam ne bi ponestalo energije, za djecu i roditelje smo pripremili sladoled, slatkiše, sokove i grickalice.

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Klikom na gumb "Slažem se" prihvaćate kolačiće u skladu s našom Politikom kolačića.