ALOHA Nacionalno natjecanje

ALOHA Mentalna aritmetika puno je više od samog abakusa, ali nam je abakus ipak glavna sprava za treniranje mozga. Zato svake godine organiziramo državno natjecanje u mentalnoj aritmetici, a ono se provodi u svim ALOHA centrima u Hrvatskoj. Dvije najvažnije stvari kod rješavanja zadataka su točnost i brzina – evo kako ih provjeravamo.

Kako natjecanje funkcionira

Svim polaznicima unaprijed najavimo kada će se natjecanje održati, a oni kreću s vježbama na satu i kod kuće. Iako sudjelovanje nije obavezno, potičemo svu djecu da sudjeluju i daju sve od sebe.

Natjecanje se održava unutar jednog tjedna u cijeloj Hrvatskoj, a traje samo 5 minuta i spada u okvir regularne nastave. Kad polaznici dođu na sat po standardnom rasporedu, ALOHA trener im podijeli list papira sa 70 zadataka. Naši mali natjecatelji zatim imaju 5 minuta da riješe što više zadataka u svojoj kategoriji, tj. u prethodno završenom stupnju. Nakon 5 minuta, ALOHA treneri skupljaju šifrirane listove s odgovorima i šalju ih na ispravljanje. Polaznici koji riješe najviše točnih zadataka u 5 minuta su pobjednici u svojoj kategoriji, a imamo nagrade i za drugo i treće mjesto. Zlatne, srebrne i brončane natjecatelje pozivamo na dodjelu pehara i medalji, a organiziramo i proslavu s raznim aktivnostima, slasticama i poklonima.

Pobjednici svih kategorija zatim se natječu međusobno. Polaznik koji ostvari najbolji rezultat osvaja plasman na ALOHA međunarodno natjecanje!

Dodjela nagrada

Svake godine organiziramo dodjelu nagrada u Samoboru. Trudimo se da djeca pamte taj događaj i da budu ponosna na svoj uspjeh, zato dajemo sve od sebe da bi im pružili što više zabavnog sadržaja. Pogledajte kako je to izgledalo prošle godine:

Podjela pehara i medalja

Kada djecu i roditelje pozivamo na proslavu, točno osvojeno mjesto ostaje tajna. Zatim slijedi veliko iznenađenje.

Uz dodjelu nagrada pripremili smo i puno sadržaja kako bi djeci i roditeljima bilo što zabavnije.

Mozgalice

Prije same dodjele smo podijelili razne “mozgalice”, male kutije u kojima su bile igre,

Predstava

Nakon dodjele pehara i medalja imali smo predstavu o godišnjim dobima i životinjskom svijetu za najmlađe.

Mađioničar

Da bi stvari bile još zanimljivije, pozvali smo našeg mađioničara koji nas je upoznao sa svijetom magije i magičnih trikova.

Klaun i majstor balona

Kakva bi to zabava bila bez šešira, mačeva i životinja od balona 🙂

Face Painting

Naša face painterica potrudila se da ispuni želje najmlađih i nacrta im njihove najdraže stvari.

Slatkiši 🙂

Da nam ne bi ponestalo energije, za djecu i roditelje smo pripremili sladoled, slatkiše, sokove i grickalice.

Zanima Vas više? Pošaljite nam upit.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.